Sorsoltak a női kézilabda Bajnokok Ligájában

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) csütörtökön Bécsben megtartotta a női kézilabda Bajnokok Ligája 2024–25-ös csoportkörének sorsolását. A Ferencvárosra ezúttal rákacsintott a szerencse: a számára kedvezőbb összetételű A csoportban játszhat a továbbjutásért.

 

A Fradi magyar bajnokként az első kalapból várhatta a sorsolást, és csak az volt biztos, hogy a címvédő Győri ETO együttesét elkerüli. Tavaly nagyon nehéz ellenfeleket kaptak a zöld-fehérek, ezúttal azonban közülük csak kettővel kell megküzdeniük a Bajnokok Ligája alapszakaszában.

Az A jelű nyolcasban az FTC mellé került három rutinos BL-résztvevő, a francia Metz, a szlovén Krim Ljubljana – ez a két gárda legutóbb is a Ferencvárossal együtt szerepelt – és a román CSM Bucuresti, a 2023–24-es Európa-liga győztese, a norvég Storhamar, a dán Nyköbing, a régi ismerős horvát Podravka Koprivnica, valamint a szintén román CS Gloria 18 BN.

Az első fordulót szeptember 7-8-i hétvégéjén rendezik meg, a pontos műsort hamarosan közzéteszik. A Bajnokok Ligája lebonyolítási rendje nem változik, a csoportok 1. és 2. helyezettje közvetlenül a negyeddöntőbe kerül, a 3., a 4., az 5. és a 6. helyen végzett csapatok a nyolcaddöntőben csapnak össze, és a párharcok győztesei csatlakoznak az előbb említett négy együtteshez.

A Fradival kapcsolatos, hogy véglegessé vált az a keret, amely a következő évad nagy feladatainak nekivág. Érkezett az olimpiai ezüstérmes, világ- és Európa-bajnok francia kapus, Laura Glauser, a szintén francia, világ- és Európa-bajnok balátlövő, Orlane Kanor, az orosz jobbátlövő Valerija Maszlova, valamint az ugyancsak orosz irányító, Darja Dmitrijeva. Kölcsönből visszatért a beálló Bordás Réka és a jobbszélső Papp Dorka. A beálló Kisfaludi Anett, a jobbszélső Kovács Anett, a balátlövő Kármán Luca és az irányító Horváth Fanni az NB I újoncához, az Esztergomhoz igazolt.

 

 

– ms –

 

Fotó: ehfcl.eurohandball.com