Zsinórban ötödször bajnok a női futballcsapat

Bár a női labdarúgó NB I döntőjének első mérkőzését hazai pályán elvesztette a Ferencváros a Győr ellen, a másodikat megnyerte idegenben, majd a Groupama Arénában rendezett harmadik meccsen kiütéses győzelmet aratott, s így megvédte bajnoki címét.

A Fradi első női futballcsapata 2004 nyarán alakult meg, majd az élvonalba feljutva a 2008–2009-es bajnokságban bronzérmes lett. Különböző változások után 2013-ban jutott vissza az FTC az NB I-be, és már az első idényben ismét a harmadik helyen végzett. A következő küzdelemsorozatot megnyerték a zöld-fehérek, és 2015-ben elhódították a Magyar Kupát is; utóbbit eddig hatszor emelhették magasba. 

Az NB I-ben 2016-ban szintén az élen végzett a Fradi, majd 2019-től már csak a ferencvárosiak nyakába került a bajnokság aranyérme (kivéve 2020-at, amikor a koronavírus-járvány miatt félbeszakadt a pontvadászat). 2022-től az ETO FC Győrrel csapott össze az FTC a fináléban, és kétszer is két meccs után már eldőlt a bajnoki cím sorsa.

A mostani alapszakaszt veretlenül zárták a ferencvárosiak, csak a Győr és az MTK tudott döntetlent játszani velük. A bajnoki finálét azonban rosszul kezdték a lányok, az első mérkőzést pünkösdvasárnap, a Kocsis Sándor Sportközpontban 1-0-ra a győriek nyerték meg. Három nappal később sikerült a javítás, a Fradi szintén 1-0-ra győzött idegenben.

Az így igazi döntőt jelentő harmadik összecsapásra a Groupama Arénában került sor. Gyors hazai találattal kezdődött a meccs, majd a szünet előtt megduplázta előnyét a címvédő. A folytatásban még kétszer örülhettek gólnak a hazai zöld-fehérek, így sorozatban ötödször, összesítésben hetedszer lettek magyar bajnokok.

Albert Flórián, a csapat edzője kiemelte, hogy tanítványai átérezték a mérkőzés súlyát, és megértették, mi is az a fradizmus. A ferencvárosi együttes így ismét készülhet a női Bajnokok Ligája selejtezőjére.

– ms –

 

Fotó: fradi.hu