A Jobbik is csatlakozott a DK–MSZP–P-szövetséghez Ferencvárosban

Megállapodott a DK–MSZP-szövetség a Jobbik–Konzervatívokkal: nem indulnak egymás ellen az egyéni képviselői helyekért az önkormányzati választások során, az egyik körzetben pedig a jobbikos Szilágyi Zsoltot támogatják a baloldali pártok. Szilágyi a Jobbik–Konzervatívok polgármesterjelöltje is, de a megállapodás nem terjed ki a polgármesteri tisztségre, csak a képviselői helyekre.

Korábban a DK–MSZP és a Párbeszéd-Zöldek abban egyeztek meg, hogy Ferencváros mind a tizenkét egyéni választókerületében közös jelölteket és kompenzációs listát állítanak.

Az együttműködéshez a Jobbik is csatlakozott, így vállalták, hogy nem állítanak képviselőjelöltet a DK–MSZP–Párbeszéd szövetség jelöltjeivel szemben, egy választókerületben pedig a DK–MSZP Szilágyi Zsoltot, a Jobbik egyéniben megválasztott önkormányzati képviselőjét indítja el.

A DK–MSZP-szövetség közölte, hogy további ellenzéki szereplőkkel is előrehaladott tárgyalásokat folytatnak az együttműködésről.

Kiemelt képünkön: Árva Péter (Párbeszéd–Zöldek), Szilágyi Zsolt (Jobbik–Konzervatívok), Torzsa Sándor (MSZP), Csóti Zsombor (DK)
Fotó: Stépán Virág