Kvacskay Károly a 9-nek

Kvacskay Károly, a Mi Hazánk 9. kerületi képviselő- és polgármesterjelöltje, a Mi Hazánkfővárosi listás jelöltje az alábbi választási kiáltványt juttatta el lapunknak.

„Tisztelt Ferencvárosiak!

Ferencváros és Magyarország legnagyobb problémája, hogy ugyanazok a pártok váltogatják a kormányzást 34 éve, és közösen lopták (lopják ma is) szét Magyarország és Ferencváros vagyonát. Kivették a magyar emberek zsebéből a pénzt. Milliárdokat számláztattak le korrupt vállalkozásokkal a semmire, és ezeket a korrupt számlákat ki is fizették nekik. Eladták az országot kétes származású jött-menteknek. Sok esetben a lenyúlt pénzeket is külföldre vitték. Annyi magyar érzelem sem volt bennük, hogy azt a pénzt, amit lenyúltak, Magyarországon fektették volna be. Az országot, az önkormányzatot eladósították a külföldi székhelyű pénzügyi maffiának. Magyarországot az utolsó előtti helyre tolták Európai viszonylatban. Már csak Bulgária gazdasága van mögöttünk. Az egyik legfontosabb megoldás az, hogy nem szabad engednünk, hogy tovább lopják Ferencvárost, az országot.

Mit lehet elvárni a korábbi pártoktól? Semmit! A korábbi pártok még a kötelező karbantartásokat sem végezték el Ferencvárosban. Azt, ami meg volt építve, még azt sem tartották karban. Sok esetben egy forintot sem adtak rájuk. De ami ennél sokkal rosszabb, hogy meg sem fogalmazták az »igényt« a kötelező karbantartásokra. Az önkormányzat épületeinek a tetőhéjazatát, portáját, vízhálózatát, csatornahálózatát, villanyhálózatát, stb. sem tartották karban. Az utcák, a járdák, az utak, a fák, a bokrok karbantartásával sem foglalkoztak. Azokat az ügyeket helyezték előnybe, amelyekből búsás profitot tudnak maguknak szerezni. Sokszor csak a pénz lenyúlásához szükséges tevékenységekkel foglakoztak. Inkább lebontottak és újraépítettek egy épületet több milliárdért, minthogy karban tartották volna néhány millióért. A különbség ezerszeres. A millióból keveset lehet ellopni. De a több milliárdból sok százmilliót. A milliárdokból jól megélt még az ellenzék is. Ezekről a szennyes dolgokról szólt az utóbbi 34 év Ferencvárosban. A megoldás, hogy meg kell fogalmazni a közös lakossági »igényt« és létre kell hozni a terveket a karbantartásokra, az elvégzendő munkák megvalósítására. Magyar, helyi vállalkozásokkal, akik a kerület érdekeit képviselik.

Több mint 1000 önkormányzati lakásnak Ferencvárosban még mindig nincs saját WC-je, fürdőszobája. Számtalan ingatlan tetőszerkezete beázik. Az Önkormányzat vezetősége mégsem foglalkozik ezekkel a karbantartásokkal, felújításokkal. Inkább hagyják összedőlni ezeket az épületeket. Több már lakhatatlanná vált, miközben többgyermekes fiataloknak nincs lakásuk, ahol lakjanak. A megoldás az ingatlanok rendbetétele. Amit már nem lehet rendbe tenni, csak azt kell újjá építeni.

Ferencvárosban számtalan lakás ajtaja évek óta le van zárva, de van olyan ingatlan is, amely ajtóját feltörték és valakik laknak benne. A bérlakást visszaadták, vagy elhaláloztak, elhagyták az ingatlant, stb. Ezek az ingatlanok a jogsértő, pénzügyi »mutyik« áldozatává válnak. A megoldás, hogy az ingatlanokkal az önkormányzatnak egyenként foglalkozni kellene. Nyilvántartásba venni, felderíteni, és végül kiadni a Ferencvárosi lakás igénylőknek.

A Mi Hazánk mozgalom polgármesterjelöltje és képviselőjelöltjei elsősorban Ferencváros lakóiért és a ferencvárosi vállalkozások érdekében szeretnék végezni tevékenységüket. Mi az idegen helyett a helyit, a külföldi helyett, a magyart szeretnénk támogatni. Itt élek és dolgozok több mint húsz éve Ferencvárosban, a Gyáli úton. A jelöltjeink is itt élnek és sokan a Mi Hazánk képviselőjelöltjei közül itt is dolgoznak Ferencvárosban. Alapvető törekvésünk, hogy a kerületben élők megélhetését és jólétét támogassuk. Különösen támogatjuk a társasházak felújítását, rendbetételét, szépítését. Az arra felhasználható éves Önkormányzati támogatást az eddiginek a háromszorosára emelnénk, évi szinten 660.000.000.- forintra. Előnybe és előtérbe helyezzük a ferencvárosi tulajdonú, székhelyű telephelyű vállalkozásokat. Segítjük az egészségügyi intézmények működését. Lecsökkentjük a várakozási időt. Támogatjuk a szociális ellátásokat, a megélhetést. A Ferencvárosiakat megkérdezve, velük közösen hozzuk meg a helyi döntéseket. Velünk meg tudják beszélni a problémáikat. A helyi közösség kérése számunkra parancs. Azt, amit a korábbi 34 év alatt, a korábbi vezetések nem tudtak (nem akartak) megvalósítani, arról mi az első ülésen megoldó határozatot szavazunk meg, és kötelezzük a hivatalt, hogy azt 30-90 napon belül megoldja. Az aszódi úti hajléktalanszálló problémáját megoldjuk. A folyamatos lövöldözés ügyét a MÁV-Aszódi lakótelepen a képviselőtestület első ülésén előterjesztjük és megoldjuk. A MÁV Aszódi lakótelep csatorna és villany ügyét első ülésen előterjesztjük és megoldjuk.

Felhívjuk Ferencváros lakóinak a figyelmét arra, hogy a jelenlegi FIDESZ-KDNP polgármester jelöltje Gyurákovics Andrea frakcióvezetőként vett részt Bácskai János FIDESZ-KDNP korábbi polgármester ingatlan bizniszeiben, amelyben százával adták el az Önkormányzat nagy és értékes ingatlanait a baráti körüknek negyed áron, majd adták tovább néhány hét multán a barátok, piaci áron. Ezzel milliárd forintnyi kárt okoztak Ferencvárosnak. A jelenlegi Baranyi Krisztina polgármester által elkövetett mutyik sem történhettek volna meg, ha a többi pártok nem engedik azokat. A többi pártba beleértjük a DK-MSZP-Jobbik-LMP-Momentum képviselőit is, nemcsak a FIDESZ-KDNP képviselőit. Megjegyezzük, hogy Gegesy Ferenc korábbi SZDSZ-es polgármester pont ezekkel a DK-MSZP-Jobbik-LMP-Momentum háborúpárti cinkosokkal együtt indulnak, akik Magyarországot és Ferencvárost a nagy atomháborúba taszítanák. Az sem elhanyagolható ezen a választáson, hogy a függetlenként induló személyek ma is a DK-MSZP-Jobbik-LMP-Momentum bizottságaiban ülnek. Ők olyan függetlenek, hogy ténylegesen ezekhez a háborúpárti pártokhoz vannak láncolva.

A szerkesztőség feltette nekem azt a kérdést, hogy mi a véleményem a Fudan Egyetem építéséről? Nem szeretek a kérdések elől elmenekülni, ezért ezt a kérdést is megválaszolom. Bár a válasz nagyon összetett, de megpróbálom röviden megmagyarázni, a válaszom. Az én kérdésem, az, hogy miért lenne baj, ha a magyar emberek egy 5000 éves kínai tudást szívnának magukba? Kína a világ egyik legsikeresebb országa. Magyarországon rengeteg magán, vagy fél magán egyetem van. Különböző vallások is rendelkeznek Magyarországon iskolákkal, egyetemekkel. Miért ne rendelkezhetne Kína is egy egyetemmel Magyarországon. Ez a kérdés csak azért lett kérdés, mert az amerikai befolyás alatt lévő háborúpárti baloldal azt teszi, amit az amerikai pénzügyi maffia kér tőlük. Az amerikai külügyminisztérium, a CIA megvette, lefizethette az egész magyarországi háborúpárti baloldalt több mint 4 milliárd forinttal, és annak nem lett semmilyen következménye. Ha pénzt hoznak ide a kínaiak, és nem visznek el, és ez a pénz a magyar emberekhez vándorol, akkor legyen kínai egyetem. Mert sokan, sok mindent tanulhatnak a kínai emberektől.

A Mi Hazánk képviselőjelöltjei és polgármesterjelöltje Ferencvárost öt éven belül Magyarország minta városrészévé szeretnék fejleszteni, ahol nincs szegénység, de van jólét, tisztaság, önbecsülés, öröm és béke. Ötven év multán szeretnénk Svájc, illetve Luxemburg, de megelégszünk Szingapúr fejlettsége és életszínvonalával egy szinten, vagy előtte is egy kicsivel elhelyezkedni.

1964.05.16-án születtem. Három nagykorú gyermekem van. Egy lány és két fiú. Feleségem két évvel ezelőtt rákba elhunyt. Gépészmérnök vagyok. Korábban gépek gyártásával foglalkoztam. Gazdasági egyetemet is végeztem. Jelenleg társasházak közös képviseletével foglalkozom. Több ezer emberrel vagyok napi kapcsolatban. Engem az emberek, a közösség jóléte érdekel, politikai szemmel is. Aminek érdekében próbálok tenni is. Inkább a szakmával foglalkoztam, de mindig figyeltem a jeleket a politikában. Most jött el az idő, hogy tennem kell valamit a kirablásunk ellen.

Csak a Mi Hazánk tudja megállítani Magyarország, és Ferencváros kirablását, hanyatlását, és a jelenlegi korrupciót. A többi párt 34 év alatt bebizonyította, hogy alkalmatlan a magyar nép képviseletére. Mindenkit arra kérek, hogy szavazzanak a Mi Hazánk képviselőjelöltjeire és polgármesterjelöltjére.

Keressék a Mi Hazánk mozgalmat az interneten, a YouTube-on, Twitter-en, a Tiktok-on, mert az országos központi média elhallgat minket, nem engedi át leleplező videóinkat, üzeneteinket. Engem jelöljenek be ismerősnek a Fecebook-on, hogy megkaphassák a korrupciót leleplező videóinkat.”