Az öt évvel ezelőtti program megvalósítását ígéri a Fidesz

Felpörgetett tömbrehabilitációt, tetőtér-beépítést, tisztább köztereket, a lakosság meghallgatását vállalja Gyurákovics Andrea polgármesterjelölt, ha megválasztják.

Az önkormányzat képviselő-testülete évek óta belviszályoktól hangos. (…) A helyi Fidesz-KDNP ezzel szemben erős és egységes. A cselekvési terv már 2019-ben is készen volt, át is adtuk a Baranyi–Gegesy-féle vezetésnek, ám ők el sem kezdték a megvalósítását. Ezeket a programokat csak elő kell venni a fiókból, és visszahozni azokat a szakembereket az önkormányzatba, akik képesek is végrehajtani.

– így ír választási programja bevezetőjében Gyurákovics Andrea, a kormánypártok polgármesterjelöltje. Maga az anyag három fő részre tagolódik.

 

I. Felújítások

1. Tömbrehabilitáció azonnali folytatása. A Fidesz lényegesen nagyobb sebességre kapcsolná a tömbrehabilitációt, mint ahogy az a most záruló ciklusban folyt.
2. Társasház-felújítási program költségvetésének visszaemelése. Ez segítene a nem önkormányzati tulajdonú társasházaknak.
3. Új tetőtér-beépítési program, amely szerint az önkormányzat megvásárolhatja az önként jelentkező társasház tetőterét, és bérlakásokat alakíthat ki benne. Ellentételezésként az önkormányzat vállalja, hogy saját költségén elvégezteti a társasház által megnevezett épület-felújítási, állagmegőrzési munkálatokat.

 

II. Köztisztaság, közrend

Több szemetest, azok vasárnap reggeli ürítését, utcaseprést, a bölcsődék óvodák udvarait is gondjukba vevő parkőrszolgálatot, takarítógép-pályázatot és az utcai takarítók, kertészek bérének felülvizsgálatát ígéri a Fidesz.

 

III. Elérhető önkormányzat

A fiatal pároknak jegyestámogatás, a nyugdíjasoknak szervezett közösségi programok, karácsonyi és húsvéti élelmiszer-vásárlási támogatás, jó kapcsolatok az FTC-vel és a ferencvárosi cigányzenekarral, helyi művészekkel, roma és ázsiai közösséggel – ezt tartalmazza a program. Valamint azt is, hogy lehetőséget biztosítanak a lakosságnak, hogy rendszeresen megosszák véleményüket, ismertessék problémáikat.

– kej –

Fotó: Gyurákovics Andrea Facebook-oldala