Baranyi: Karácsonyon múlt, hogy nem jött létre független fővárosi jelölőszervezet

Még többen szavaznának Karácsony Gergelyre, ha függetlenként vagy egy ernyőszervezet tagjaként indult volna – véli Baranyi Krisztina, aki a Partizán műsorában azt mondta, néhány polgármesterrel és más politikusokkal közösen tettek is azért, hogy létrejöjjön egy pártoktól független jelölőszervezet, és a főpolgármesteren múlt, hogy ez nem sikerült.

A független szervezet létrehozásáért közreműködőket nem nevezte meg, de azt elmondta, hogy a gondolat többekben felmerült még Magyar Péter színre lépése előtt, magában a főpolgármesterben is, ám ő végül a DK–MSZP–Párbeszéd lista élére állt.

„Öt éven keresztül úgy dolgoztam, hogy egyetlen képviselő sem volt, akit én delegáltam volna, vagy engem támogatott volna az előválasztáson” – mondta Baranyi, arra utalva, hogy 2019-ben is csak az előválasztás megnyerése után álltak be mögé az ellenzéki pártok.

Beszélt Gegesy Ferenc indulásának és a DK–MSZP, illetve a hozzájuk csatlakozott kerületi képviselők szövetségének előzményeiről is. Ahogyan arról is, hogy mivel Gegesy sokáig várt indulása bejelentésével, nem maradt idő előválasztást rendezni, a két, egymás ellen induló ellenzéki polgármesterjelölt pedig a fideszes Gyurákovics Andrea nyerési esélyeit növeli.

A teljes interjú a Partizánon.