Csatlakoztak a Momentumból kilépett képviselők is az ellenzéki szövetséghez

A tegnap a pártjukból kilépett kerületi momentumosok függetlenként a DK–MSZP–P–Jobbik-szövetség színeiben indulnak újra a választáson – jelentette be Facebook-bejegyzésében Torzsa Sándor kerületi képviselő. 
Torzsáék az elmúlt hetekben megállapodtak a Párbeszéddel és a Jobbikkal. Ma reggel hivatalosan is eldőlt, hogy a Momentum színeiben megválasztott képviselők, Jancsó Andrea és Takács Krisztián is csatlakoznak, Takács Zoltán pedig az összefogás kampányát fogja segíteni.
Így a jelenleg megválasztott tizenegy ellenzéki képviselő közül nyolc a DK–MSZP–Párbeszéd és Karácsony Gergely kampányát fogja támogatni: ezzel Ferencvárosban létrejött a lehető legszélesebb körű összefogás – emeli ki Torzsa.
Ötszáz nappal ezelőtt, 2022. decemberében kezdeményeztük először Baranyi Krisztinánál, hogy kezdődjenek meg az ellenzéki tárgyalások – írja a képviselő, aki szerint a jelenlegi polgármester feladata lett volna az ellenzéki összefogás megszervezése Ferencvárosban, ám ő nem tárgyalt velük. Ezért kezdtek idén februárban aláírásgyűjtésbe, amelynek során mintegy ezer ferencvárosi polgár fejezte ki aláírásával az óhaját, hogy a 9. kerületben is jöjjön létre a lehető legszélesebb körű összefogás – idézi fel bejegyzésében Torzsa.
A képen: Szilágyi Zsolt (Jobbik), Takács Krisztián (független), Takács Zoltán (független), Jancsó Andrea (független), Árva Péter (Párbeszéd), Csóti Zsombor (DK), Torzsa Sándor (MSZP)
Fotó: Torzsa Sándor Facebook-oldala