Ferencvárosi Fidesz-kampánynyitó a Vágóhíd utcában

Vidám, jó hangulatú kampánynyitót tartott a Fidesz–KDNP ferencvárosi alapszervezete, annak ellenére, hogy a Szabad Európa híre szerint a helyhatósági választásokra „a teljes fővárosi Fideszt lecseréli Orbán Viktor”.

Egyetlen regnáló kormánypárti kerületi polgármester és kompenzációs listáról a fővárosi közgyűlésbe bejutott képviselő sem kapott bejutó helyet a Fidesz még nem nyilvános budapesti listáján – értesült több forrásból a Szabad Európa. Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke a leköszönő Láng Zsolt helyett, és a veterán Wintermantel Zsolt is távozik. A Fidesz-lista első három helyén Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt, Sára Botond, a párt 8. kerületi polgármesterjelöltje, illetve Böröcz László, a Fidesz 1. kerületi polgármesterjelöltje szerepel. A Szabad Európa szerint a „lista további helyein azonban sok olyan jelölt szerepel, akik forrásaink szerint még a budapesti Fideszben is jórészt ismeretlenek. A teljes listát nem ismerjük, de az első húszban többek között Gyurákovics Andrea, ifjabb Takaró Mihály, Radics Béla, Szarvas Attila, Szilágyi Demeter és Dudás Zoltán szerepel. (…) Orbán Viktor vélhetően úgy ítélte meg, hogy a kerületi fideszes polgármesterek túl önállóak voltak, másrészt a kormányfő a párt budapesti sikertelenségét is megelégelhette.”

A ferencvárosi fideszes frakcióvezető tehát befutó helyen bekerült a Fidesz fővárosi listájára – így, történjen bármi, szócsatáit ott is folytathatja Baranyi Krisztinával, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt listavezetőjeként szinte bizonyosan ott lesz a közgyűlésben. A nagyszabású kerületi kampányindítón, amelyet a bolgár nemzetiségi önkormányzat épületében tartottak, narancsszín és zöld-fehér luftballonoktól övezve előbb Szentkirályi Alexandra főpolgármester-jelölt beszélt, ő „tisztább, zöldebb, járhatóbb” Ferencvárost szeretne. Gyurákovics frakcióvezető asszony programjának főbb pontjaiként a tömbrehabilitációt, a szociális támogatások és a köztisztaság kérdéseit jelölte meg. A vidám rendezvény fényét Muri Enikő színész- és énekesnő, a Madách Színház művésze emelte. Az esemény fontosságát Ferenczi Orsolya korábbi űrkutatási főispán részvétele is aláhúzta. A 9tv tudósítása bepillantást enged a rendezvénybe.

Fotó: Stépán Virág