Kampányvideókban magyarázza el Árva Péter, miért ne szavazzunk a Fideszre

Három saját készítésű kampányfilmmel rukkolt elő Facebook-oldalán Árva Péter, a 4. választókerület DK–MSZP színekben induló képviselőjelöltje, ami nem egy bevett gyakorlat az egyéni választókerületi jelölteknél. A filmek arra futnak ki, miért nem szabad a Fideszre szavazniuk a ferencvárosiaknak, de a jelenlegi városvezetéssel kapcsolatos kritikáit sem rejti véka alá.

Árva Péter Ferencváros negyedik választókerületének képviselőjelöltje, jelen választási ciklusban a Párbeszéd képviselőjeként és a Városfejlesztési, Innovációs és Környezetvédelmi Bizottság elnökeként dolgozott. Most a DK–MSZP-csapat tagjaként indul újra a 4. választókerületben és Gegesy Ferenc polgármesterségét támogatja. Noha továbbra is a Párbeszéd tagja, sőt a Ferencvárosi Párbeszéd helyi elnöke, Karácsony Gergely főpolgármester nem mellette és a Gegesy-csapat mellett tett hitet, hanem Baranyi Krisztinát támogatja.

Ettől függetlenul Árva és Karácsony továbbra is jóban vannak, legutóbb Karácsony programbemutatójáról posztolt Árva közös fotót Karácsony Gergellyel és a másik Gegesy-csapatban induló párbeszédes jelölttel, Vida Barbarával. Ők ugyanis értelemszerűen párttársuk, Karácsony Gergely főpolgármesterségét támogatják, mégha ez a támogatás nem is kölcsönös. Itt érdemes megjegyezni, hogy Karácsony Gergely a Párbeszéd-Zöldek–DK–MSZP listáját vezeti a fővárosban, és ennek főpolgármesterjelöltje. Ferencvárosban azonban csak DK–MSZP összefogás és kompenzációs lista van Párbeszéd nélkül, mert a Párbeszéd hivatalosan Baranyi Krisztinát támogatja. Úgyhogy fel van adva a lecke a ferencvárosi választópolgároknak.

Árva Péter, aki civilben építészmérnök, a Facebookon három, a szakmáját is érintő kampányfilmmel igyekszik megszólítani a szavazókat.

Pár perces videóban magyarázza el, hogy miért nincs elegendő parkolóhely a Ferencvárosban. A korábbi ciklusokban tudniillik sorozatban éltek vissza a parkolóhelyek megváltásának a lehetőségével, azaz egy jelképes díj ellenében elengedte a fideszes vezetésű kerület az építési vállalkozóknak azt a kötelezettségét, hogy elegendő parkolóhelyet építsenek az újépítésű házak alá. 500 ezer forint befizetésével meg lehetett szabadulni egy parkolóhely kiépítésétől, amely Árva szerint a  kerület autós életét lehetetleníti el, mert nagyon sok ilyen megváltás történt. Azóta ezt a kiskaput bezárták, jelentősen megemelve a megváltás díját 8 000 000 Ft-ra, így már nem éri meg ezzel trükközni. „De a Fidesz uralom alatt nagyon sok szükséges parkoló nem épült meg, ezen már változtatni nem tudunk. Ezért nem engedhetjük vissza a Fideszt” – összegzi a helyzetet Árva Péter.

Egy másik videóban a Haller utca 11. előtt állva egy félbehagyott építkezésekre hívja fel a figyelmet, ahol lakópark épülne, de 2020 óta egy kapavágás sem történt. A Fidesz szerinte abban érdekelt, hogy minden megrendelést a baráti körükbe tartozók kaphassanak meg: „a fideszes haverok azt és úgy építenek, ahogy akarnak, kizárólag a saját hasznuk érdekli őket, és az, hogy minél előbb a pénzüknél legyenek, már ha befejezik egyáltalán a beruházást.” Ezt pedig újabb érvnek látja, hogy miért ne engedjük vissza a Fideszt.

A harmadik kisfilmben ellenzéki társával, Vida Barbarával beszél arról, hogy veszélyben van a soroksári Dunapart, amely Budapest utolsó természetes városi élőhelye. Az egyik részen már stadion épült, és a Fidesz ezúttal evezőpályát akar építeni, amely miatt a Dunától 26,5 méter szélességben ki kellene irtani a növényzetet. Szerintük ezért nem szabad a Fideszt hatalomhoz juttatni, de Baranyit sem – teszik hozzá –, mivel ő is támogatja a kormányzati ötletet.
Kiemelt képünkönk: Árva Péter, Karácsony Gergely és Vida Barbara a főpolgármester választási programbemutatóján (Forrás: Árva Péter Facebook-oldala)