Karácsonyt támadja Vitézy

Az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt Karácsony Gergely Telexnek adott interjújára reagált, „a DK főpolgármester-jelöltjének” nevezve Karácsonyt, aki szerinte „egészen zavarba ejtő” interjút adott. Karácsony szerint Vitézy „a főpolgármesteri kampányból átment főpolgármester-helyettesi kampányba”.

„Fél órán át csak rólam beszélt, szünet nélkül mesélt általa kitalált történeteket, tett valótlan állításokat, illetve mindenféle alap nélküli spekulációkkal vádaskodott” – állítja posztjában Vitézy, aki Karácsony szerint „nagyon hamar lement kutyába”.

Karácsony a Telexnek számos más téma mellett beszélt arról is, hogy a bejelentett pesti fonódó villamoshálózat „hosszú távú jövőkép”, már sok részt megcsináltak, de ez nem jelenti azt, hogy rögtön elkészül. Vitézy szerint azonban „a Karácsony-városvezetés az egész ciklusban szó szerint nem csinált semmit ez ügyben, még a tervezésre szóló közbeszerzést sem írta ki a BKK mindmáig a 4 és fél év alatt”. A rakpart tervezéséről, amelyről Karácsony azt mondta, a végéhez közeledik, Vitézy azt állítja, „egész pontosan ugyanez volt a státusz 5 éve is – Tarlós akkor azzal zárta a ciklust, hogy mindjárt kész a tervezés. A tervpályázatot még a BKK készítette elő tíz éve (!), a tervpályázat 2015-ben zárult, 2019-re a tervezés jóformán kész volt. Aztán nem történt évekig semmi.”

„Dávid főpolgármesteri kampányból átment főpolgármester-helyettesi kampányba”, mondta a Telexnek adott interjújában Karácsony, mert szerinte „legalább listáról be akar kerülni a fővárosi közgyűlésbe”. „Nagyon hamar lement kutyába”, már nem látja benne a szakértőt, csak a politikust. „Ezt sajnálom, mert őt értékes embernek tartom, akinek a véleményére mindig adtam” – mondta a főpolgármester, aki szerint Vitézy a harmadik helyen végez majd a főpolgármester-jelöltek közül.

Karácsony Gergellyel készült interjúnk itt, a Vitézy Dáviddal készült pedig itt olvasható.

A képen: Karácsony Gergely a Telexnek adott interjú közben