Kiállítás a Boráros téri aluljáróban

Elkészült a Boráros téri aluljáró egyik közvizeldének használt sarkán, lent a gödörben, a buszokhoz vezető lépcsőnél az MKKP újabb köztéri alkotása. Mendly Miklós, Ferencváros 7. választókerületének leendő képviselője a Facebook-oldalán számolt be az eseményekről.

„Két céllal tettük ezt: így talán nem fogják vizeldének használni (büntetés helyett megelőzésben hiszünk), illetve kapott a hely néhány szociális funkciót is” – írja Mendly.

Mit találhat itt a járókelő?
Úgy tűnik, hogy
– egy kutyapártos passzivista grafikai mesterművét jó nagyban, ami Budapest átgondolása feketén-fehéren. A hernyó a villamost szimbolizálja, a szemfüleseknek pedig elrejtettek a képen egy kétfarkú kutyát is. Mellette utcai kiállítás látható, ahol a kisebb képeket is érdemes megtekinteni.
– egy kék mikrót,ami nem más, mint egy ételcserélő doboz (a városban már több helyen is van hasonló). Akinek több étele van, mint ami feltétlenül szükséges, itt hagyhatja annak, akinek nincs annyi, amennyire szüksége lenne.
– egy szabadfogast, ahol tiszta ruhát lehet hagyni másoknak.
– egy könyvcsere szekrényt.
– egy sakkasztalt, ahol játszani lehet. Ez egyben egy társadalmi kísérlet arra, hogy lesznek-e, akik elviszik a bábukat a többiek elől, szóval nem árt annak magánál hordani a sakkfiguráit, aki direkt ide jönne, sakkozni.
Külön köszönet jár azoknak, akik segítenek rendben tartani a helyet, és ha arra járnak, visznek bele dolgokat. Ezt szervezetten is csinálja az MKKP és lehet csatlakozni! Ezt és a rongálást Mendly Miklós, illetve az MKKP Ferencváros Facebook-oldalnak lehet jelezni. Aki segítet rendbehozni is, annak örökélet jár.

Fotó: Stépán Virág