Kik ezek az emberek?

„Jóakaróink szándékosan megtévesztik a ferencvárosiakat. Azt terjesztik a kerületben (ugyan kik lehetnek?), hogy én nem is indulok a polgármesterválasztáson, Gegesyt indítom magam helyett, mert a fővárosi közgyűlésben leszek képviselő…” – olvasható Baranyi Krisztina jelenlegi polgármester, egyben polgármesterjelölt Facebook-oldalán

„Ez az állítás természetesen minden alapot nélkülöz:

Ferencváros polgármesteri címéért indulok a választáson június 9-én”

– folytatódik a bejegyzés.

Megkérdeztük az önkormányzat sajtóirodáján, hogy honnan ered ez a híresztelés, de nem kaptunk további információt. Ezért megpróbáltunk saját kútfőből rájönni, „ugyan, kik lehetnek ők?”. Feltételezhetőleg egy másik polgármesterjelöltre és köreire gondolhat Baranyi Krisztina.

Ezért felhívtuk két esélyes kihívóját, Gyurákovics Andreát, aki Fidesz-KDNP színeiben indul és Gegesy Ferencet, akit függetlenként támogat a DK, az MSZP, a Jobbik, két helyi párbeszédes és három volt momentumos jelölt. Előbbi megszokott módon nem vette fel a telefont, mivel nem nyilatkozik lapunknak, de Mezey István, a helyi Fidesz másik erős embere sem, látván, hogy a 9 szerkesztősége van a vonal másik végén.

Gegesy Ferencet sikerült elérni, ő kérdésünkre, hogy találkozott-e ilyen híreszteléssel, eléggé meglepődött, majd azt mondta:

„nem hallottam, és nem én terjesztem”.

Pedig, ha valakinek, neki és csapatának állhatna ez érdekében, ezért tovább faggatóztunk.

Torzsa Sándor (MSZP) a Gegesyt támogató csapat vezetője szintén nem hallott korábban ilyenről, ő is csak Baranyi Krisztina Facebook-oldalán olvasta – mondta. Szerinte

„a polgármester terjeszti ezt saját magáról, hogy aztán ránk tudja tolni a Facebookon. Mi mindenkinek mindig ugyanazt mondjuk: 9 ellenzéki képviselő összefogott, és Gegesy Ferencet kértük fel, hogy legyen a polgármesterjelöltünk, miután Baranyi Krisztina másfél éven át nem állt szóba velünk, hiába kerestük az együttműködés érdekében.”

A szintén Gegesy-csapattag, a momentumból nemrégiben kilépett Takács Krisztián nem ápol túl jó kapcsolatot a polgármesterrel, vagy a polgármester vele, ez most mindegy, így ő első megütközését követően úgy fogalmazott:

„az sem lepne meg, ha azt terjesztenék, hogy én terjesztem. De ez nem igaz.”

– sietett leszögezni. „Egyébként ez lenne a tisztességes lépés polgármester asszony részéről, mert ahhoz, hogy biztosan ne térjen vissza a Fidesz a kerületbe, egyetlen polgármesterjelöltnek kellene megmérkőznie a fideszes jelölttel, amire Gegesy tökéletesen alkalmas lenne, míg Baranyi már leszerepelt”.

A Helyi Választási Bizottsághoz eddig nem érkezett bejelentés ilyen ügyben.

Ennyi alapján tehát nem sikerült az ügy végére járnunk, ami talán megbocsátható, így egy dolgot tehetünk: megerősítjük, öt polgármesterjelöltre lehet szavazni június 9-én az önkormányzati választásokon, akik neve és fényképe honlapunk jobb felső régiójában is megtalálható.

– nie –

 A kép és a cikk címének forrása: AE Bizottság