Lejárató telefonhívások a Fidesztől – a Gegesy-csapat tiltakozik

„Több választótól kaptunk jelzést, hogy Gegesy Ferenc polgármesterjelöltet lejárató gépi hanghívásokat kaptak a Fidesz-KDNP megbízásából” – posztolta ki Facebook-oldalán Torzsa Sándor, a Gegesy-csapat listavezetője. A hívás során több valótlanság hangzik el Gegesy Ferencről, amit a polgármesterjelölt és csapata rendkívüli közleményben utasít vissza, egyben felkérik a ferencvárosiakat, hogy „ne dőljenek be” a Fidesz választási csalás-gyanús hazugságainak.

A hívások fő üzenete – mondta Torzsa Sándor, amikor arról érdeklődtünk, hogy mi volt a hívások tartalma –, hogy Gegesy Ferenc Gyurcsány embere. Gegesy ezzel szemben függetlenként, párttámogatás nélkül indul a választásokon – húzta alá Torzsa. Hozzátette, indulását kilenc 2019-ben megválasztott, most újrázásra készülő önkormányzati képviselő támogatja: DK-sok, MSZP-sek, párbeszédesek, volt momentumosok és egy jobbikos.

Az automata telefonhívások arról beszélnek, hogy Gegesy annak idején megszavazta a vizitdíjat és a 13. havi nyugdíj elvonását. Ezzel kapcsolatban az a gond, húzta alá Torzsa, hogy Gegesy már nem volt országgyűlési képviselő, amikor ezekről a kérdésekről döntött a parlament. (Gegesy Ferenc 2008-ig volt parlamenti képviselő – a szerk.)

Ugyanakkor hozzátette, nagyon hiteltelen a Fidesz részéről a vizitdíj kérdésének felmelegítése, amikor jelenleg a Fidesz-kormány azért nem finanszíroz elegendő vizsgálatot az egészségügyi intézményeknek, így például a FESZ-rendelőnek sem, hogy aki csak megteheti, menjen át a haveri cégek által üzemeltett magánegészségügyi intézményekbe, ha nem akar hónapokat várni. Ezekben pedig nem 300, hanem alsó hangon 30 ezer forintot kell fizetni egy vizsgálatért. A 13. havi nyugdíjjal kapcsolatban pedig az az igazság, hogy azt a Medgyessy-kormány vezette be, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormány idején végig adták, mindössze egy évig nem, amikor kitört a gazdasági világválság. Amikor viszont a Fidesz hatalomra került, több mint tizenkét éven át nem fizette azt a nyugdíjasoknak, egészen a 2021-es választás előtti osztogatásokig.

A hívások végén egyébként gyorsan elhadarják, hogy a szöveget a Fidesz-KDNP megbízásából olvasták be, így az nem kérdés, hogy kik állnak emögött – állapította meg Torzsa.

„Míg ellenfeleink ebben a kampányban folyamatosan velünk foglalkoztak, addig mi Ferencvárossal” – nyugtázza a közlemény, hozzátéve: „szomorú, hogy a kampány utolsó napjaiban sem bírja ki a Fidesz, hogy ne mocskolódjon”.

 

Kiemelt képünkön: a  Gegesy-csapat