Megválasztott egyéni képviselők: Mathauser Tünde

A tizenkét egyéni választókerület mindegyikében a Baranyi Krisztinát Ferencvárosért Egyesület jelöltjei győztek a június 9-i választáson, közülük tizenegyen először képviselők. Őket mutatja be a Kilenconline sorozata. 

Mathauser Tünde (36)
11. egyéni választókerület
Kulcs Egyesület

Már a dédszülei is abban a városrészben éltek, ahol most mandátumot szerzett. A MÁV-Aszódi telepen nőtt fel, a József Attila-lakótelepen járt óvodába és általános iskolába. A Semmelweis Ignác Gimnáziumban érettségizett, majd a Zsigmond Károly Főiskolán végzett közéleti (önkormányzati) kommunikációs szakirányon. A diploma megszerzése után egy rendezvényszervezéssel foglalkozó cégnél kezdett dolgozni. Később férjével más területen indított vállalkozást, amely ma is működik.

A politikához férje révén került közelebb, aki 2010-ben az LMP budapesti kampányfőnöke volt. Az Együttben kezdett politizálni, a 2014-es önkormányzati választáson az Együtt–PM színeiben indult – akkor még Kalcsó Tünde néven – a 7-es választókerületben, és kevéssel szorult a második helyre a Fidesz jelöltje mögött. A listáról a testületbe került Baranyi Krisztina kérte fel külsős tagnak a Gazdasági (és Közbeszerzési) Bizottságba.

A 2019-es választás előtt alapítója volt (jelenleg elnöke) a helyi civilekből felépített Kulcs Egyesületnek, amely 2019-ben Baranyi Krisztinát jelölte polgármesternek, több programot rendezett az elmúlt években, és szervezte az Aszódi telepi lőtér elleni tüntetéseket is.

Mathauser Tünde idén Baranyi Krisztina felkérésére lett képviselőjelölt az általa jól ismert 11-es körzetben. A kampány során rengeteg emberrel beszélt, az apró dolgoktól az egészen nagyokig terjed az így összeállt feladatlistája. Precíz ember, szereti az elmélyült munkát, átérzi a rábízott felelősség súlyát. A lényeg, hogy a helyi ügyek mentén végig kapcsolatban legyen a választókerületben lakókkal. Fontosnak tartja, hogy a Gyáli és az Aszódi út környéke az eddigieknél sokkal több figyelmet kapjon. 

(Elődje Csóti Zsombor [DK], a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik közös jelöltje 2019-ben, ezúttal települési kompenzációs listáról került be a testületbe.)
Fotó: Birtalan Zsolt