Megválaszott egyéni képviselők: Mező Tímea

A tizenkét egyéni választókerület mindegyikében a Baranyi Krisztinát Ferencvárosért Egyesület jelöltjei győztek a június 9-i választáson, közülük tizenegyen először képviselők. Őket mutatja be a Kilenconline sorozata. 

Mező Tímea (58) 

5.  egyéni választókerület

Momentum

A frissen megválasztott önkormányzati képviselő távolról sem valamiféle ráérő nyugdíjas. Amikor telefonon megkerestem, éppen nem ért rá, mint mondta: végre szakított időt, hogy edzésre rohanhasson. Utána majd felhív.

Az utána, az most lett.

Bár a Momentumról, a pártjáról a legtöbb embernek a fiatalos lendület jut eszébe, a mi új képviselőnőnk már nem tinédzser, és hamarosan nyugdíjba vonul. Negyven évet lehúzott az egészségügyben, nem sorolom fel, hány helyen, de elsősorban olyan kórházi osztályokon, ahol így vagy úgy beteg gyermekekkel foglalkozott. Tizenhárom éve a kardiológiai intézet gyermekosztályán posztoperatív ápolónővér, ami nagyjából a szakma csúcsa. Szülésznőként kezdte, aztán dolgozott idősotthonban is, de ott csak egy-két évig maradt, hamar visszavágyott a gyermekek közé.

Kérdeztem, mi vitte a magánál egy korosztállyal fiatalabbak közé. 2017-ben, a Nolimpia-kampány idején ismerkedett meg velük, és megfogta a dinamizmusuk, megtetszett neki a tenni akarásuk. Most beálltak Baranyi Krisztina mellé, a ferencvárosi munkahelye mellett ezért is jelölték most épp őt ide helyi önkormányzati képviselőnek. Ismerte az elmúlt négy-öt év vergődéseit, problémáit, és ő is úgy látta, szívesen dolgozna azért, hogy ezek megszűnjenek, ne legyen több gáncsoskodás.

Az 5-ös számú választókörzet a szívügye. Ez az Üllői út, Thaly Kálmán utca, a Gát utca páros oldala, a Sobieski, és közepén a Kerekerdő park. Vannak rehabilitált, szép épületek is, meg olyanok, amelyek rég megérettek rá. Bennük meg lakók. Elég sűrűn, összesen vagy 3800 ember. Egyelőre még nem ismeri mindegyiküket személyesen. De a kampány idején három héten keresztül minden egyes napon kint voltak a segítőivel, és nem restelltek bekopogni a lakásokba. Úgyhogy pár száz emberrel sikerült beszélniük. De ez csak a jéghegy csúcsa. És megfogadta: valahogy megpróbál mindig a közelükben maradni. Október 1-je után, amikor hivatalosan is átveszi a megbízatását, rendszeresen elérhető lesz – méghozzá itt, a környéken, nem a távoli Bakáts téren.

(Elődje Takács Zoltán, aki a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik közös jelöltje volt 2019-ben.)

Fotó: Stépán Virág