Megválasztott egyéni képviselők: Szántai Zsombor

A tizenkét egyéni választókerület mindegyikében a Baranyi Krisztinát Ferencvárosért Egyesület jelöltjei győztek a június 9-i választáson, közülük tizenegyen először képviselők. Őket mutatja be a Kilenconline sorozata. 

Szántai Zsombor (27) 

6. egyéni választókerület

Momentum

A Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett közlekedésmérnöki alapdiplomát, majd az ELTE-n statisztika és adatanalitika szakon mesterdiplomát. Ferencvárosban, ahol egyetemi évei alatt élt, haladó urbanisztikai szemléletet szeretne megvalósítani, ami nem a közlekedési ágakból, hanem közlekedő emberekből indul ki, akik biztonságban szeretnének eljutni egyik helyről a másikra.

Az egyetem elvégzését követően a főpolgármesteri hivatalban lett köztisztviselő, és rögtön belevetette magát a közéleti aktivitásba a NOlimpia mozgalomban. A Momentum megalakulása óta pedig részt vesz a párt életében,. több mint egy éve a ferencvárosi elnöke. 2019-ben a Momentum delegálta a ferencvárosi önkormányzat Városgazdálkodási Bizottságába, amelyben külsős bizottsági tag. 

A helyi közügyek és az önkormányzati működés iránt érdeklődő fiatalként jellemzi magát, világlátását a szociális érzékenység és a szolidaritás határozza meg. Meggyőződése, hogy mindenkinek joga van a méltó, egészséges és megfizethető lakhatáshoz. 

Választókerületében nem nagyléptékű fejlesztéseket tervez, hanem a városrész megfelelő színvonalú üzemeltetését, ami a közterületek, utak, járdák állapotát, a zöldfelületek minőségét és az elegendő számú parkolóhelyeket egyaránt érinti. „Ezek a munkák akkor vannak jól elvégezve, ha észre sem vesszük őket” – mondja. 

A szolgáltatói önkormányzat szemléletét szeretné megvalósítani, hogy a kerületiek érezhessék, az önkormányzat értük van. Fontosnak tartja a közérthető tájékoztatást, az átláthatóságot és például a pályázatok egyértelműségét. 

Úgy véli, a ferencvárosiaknak olyan képviselőkre van szükségük, akik konstruktívak, hajlandók együttműködni egymással és nyitottak a lakossági igényekre.

(Elődje Torzsa Sándor [MSZP], a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik közös jelöltje 2019-ben, aki idén kompenzációs listán került a testületbe.)

Fotó: Stépán Virág