Öten a rajtnál – ferencvárosi polgármesterjelöltek a tévében

Hogyan látja a tömbrehabilitáció kérdését? Miként javítaná Ferencváros köztisztaságát? Milyen tervei vannak a parkolási helyzet megoldására? Mit tenne a ferencvárosi egészségügyi intézményekben, a túlzsúfolt rendelők, hosszú várólisták ügyében? Ezeket a kérdéseket tette fel a 9tv mind az öt ferencvárosi polgármesterjelöltnek – Baranyi Krisztinának, Cséplő Dánielnek, Gegesy Ferencnek, Gyurákovics Andreának és Kvacskay Károlynak –, akik harminc percben válaszolhattak. Videóinterjúk.

 

Polgármesterjelöltek a 9tv-nek – Baranyi Krisztina: „Szerintem ez a világ legjobb munkája”

„Körülbelül egy éve ismertük föl, mennyi és milyen jellegű munka van még előttünk, amihez még nem tudtunk hozzákezdeni. Szeretném ugyanúgy csinálni és befejezni, ahogy az eddigieket is csináltam.”

 

 

 

Polgármesterjelöltek a 9tv-nek – Cséplő Dániel: „Ez az öt év elment”

A városvezetés „nem dolgozik”, a beruházásoknak csak 17 százaléka valósult meg, a rossz állapotú házakban „életveszélyben tartja az önkormányzat a bérlőit”. Az önkormányzatok elaludtak, nyitni kell olyan területekre, ahol a piac is működik – mondja Cséplő.

 

 

 

Polgármesterjelöltek a 9tv-nek – Gegesy Ferenc: „Lehetett ezt jobban is csinálni”

„Kilencszáz család él olyan körülmények között Ferencvárosban, amiről azt lehet mondani, hogy párját ritkítja Budapesten” – emelte ki Gegesy Ferenc független polgármesterjelölt, aki szerint a feltett kérdések közül éppen ezért a tömbrehabilitáció a legfontosabb.

 

 

 

Polgármesterjelöltek a 9tv-nek – Gyurákovics Andrea: „Nem folytatás, hanem újraindítás”

A tömbrehabilitáció a „Baranyi–Gegesy-városvezetés” négy és fél éve alatt leállt, így nem folytatásról, hanem újraindításról kell beszélni majd, ha ismét a Fidesz veszi át a kerület vezetését – jelentette ki a ferencvárosi Fidesz-frakció vezetője.

 

 

 

Polgármesterjelöltek a 9tv-nek – Kvacskay Károly: „Stratégiát és tevékenységet kell kialakítani”

„Jelenleg el van engedve a ló” – mondta a 9tv-nek Kvacskay, aki szerint 600 millió forintot kellene a társasházak, önkormányzati bérházak között szétosztani az állagmegóvás, karbantartás céljára.

 

 


A képen ábécésorrendben a polgármesterjelöltek: Baranyi Krisztina (Baranyi Krisztinát Ferencvárosért Egyesület), Cséplő Dániel (Szolidaritás Mozgalom), Gegesy Ferenc (független), Gyurákovics Andrea (Fidesz–KDNP), Kvacskay Károly (Mi Hazánk)