Polgik az Ecserin

Hétfőn délután Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester az Ecseri úti metrólejárónál pultozott, aláírást gyűjtött. Ebbe csatlakozott be később Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere.

Felvették videóra egymást támogató kampányüzeneteiket, amelyekben volt szó Fudanról és Diákvárosról, elszabotált és mégis megtartott, Ukrajnát támogató koncertről, rendelőintézetről és még sok másról. De elsősorban arról, hogy a felszíni haváriát, ami ezt a teret jellemzi, a választások után észszerű volna 21. századira rendezni.
A nyolcvanas-kilencvenes évek nagyívű építészetét tükröző butiksor a bezártságával tüntet, mindenki igyekszik minél gyorsabban elhagyni a teret, amelyhez a „kis ékszerdoboz” szokásos és közhelyes jelzője semennyire sem kapcsolódik. Amúgy az idő gyönyörű, biztosan van évente legalább ötven ilyen nap – klímakatasztrofikusan lehet az már száz is –, de aztán egyszer csak eljő a november, leszáll az éj, megjönnek a szomszéd kerületből (Hős utca) a herbálozók, és azután már senki sem közlekedik szívesen babakocsival itt.

– vba –
Fotók: Stépán Virág