Posztcsata a ferencvárosi Fidesz és a Gegesy-csapat között

Facebook-posztban támadta Gegesy Ferencet a ferencvárosi Fidesz, „Gyurcsány trükkjét” sejtve az egykori polgármester indulása mögött. Torzsa Sándor, a Gegesy mellett álló ellenzéki szövetség tagja azzal válaszolt, hogy a kormánypárt „az unalomig ismert mantrát tolja”, hiába. Gegesy maga nem reagált, utcafórum-sorozata Bakáts téri állomásáról tett közzé bejegyzést.

„Gegesy (Baranyi volt ‘?’ főtanácsadója) indul a polgármesteri székért. Függetlenként hirdeti magát, de a háttérben a baloldal van. Ne hagyjuk, hogy Ferencváros Gyurcsány kezébe kerüljön!” – posztolta Facebook-oldalán a Fidesz–KDNP ferencvárosi szervezete, amely egy másik bejegyzésben is a függetlenként induló expolgármestert támadta: „Ha Gegesy az MSZP–DK jelöltje, miért hirdeti magát függetlenként? Gyurcsány trükkje? Ne hagyjuk hatalomra kerülni!”

„Számomra megtiszteltetés, hogy a Fidesz gyurcsányozós lejáratásának egyik mellékszereplője lehetek” – reagált Torzsa Sándor (MSZP), a Gegesy mellett összeállt ellenzéki szövetség tagja. „Sajnos a Fidesz Ferencvárosról semmi használhatót nem tudott mondani az elmúlt években, így az unalomig ismert mantrát tolja. Hiába. Gegesy Ferenc szakmai tekintélye és elismertsége hatalmas. 20 évnyi kiváló polgármesteri munka nem múlik el nyomtalanul. Nos, ameddig a Fidesz velünk törődőik, addig mi Ferencvárossal, ez a mi sikerünk titka.”

Gegesy maga nem reagált a lejáratási kísérletre: arról írt, hogy utcafórum-sorozata állomásaként vasárnap a Bakáts téren járt. „Itt is sok ember fordult meg a pultunknál, hogy kifejezze támogatását. Köszönöm szépen ezt a hatalmas bizalmat, amit Önöktől kapok nap mint nap!” – olvasható a volt polgármester bejegyzésében.

Fotó: Facebook