Megválasztott egyéni képviselők: Rácz Györgyi

A tizenkét egyéni választókerület mindegyikében a Baranyi Krisztinát Ferencvárosért Egyesület jelöltjei győztek a június 9-i választáson, közülük tizenegyen először képviselők. Őket mutatja be a Kilenconline sorozata. 

Rácz Györgyi (60)

2.  egyéni választókerület

Kulcs Egyesület, MKKP

29 éve él a kerületben. Mérnökként végzett, majd külkereskedelmi diplomát szerzett. Csaknem tizenöt éve dolgozik civil szervezetekben önkéntesként, kilenc évig pedig egy olyan egyesületet vezetett, amelynek célja az volt, hogy képzéseivel versenyképesebbé tegye a női vállalkozókat. Többször szervezett szemétszedéseket, két éven át pedig civilként működtetett egy ételadomány-ládát is. 

Tapasztalatait a közlekedési, valamint a szociális területen tervezi kamatoztatni. Szeretné elérni, hogy a ferencvárosiak tudják és értsék, mely ügyekben kell az önkormányzathoz fordulni, és mely ügyekkel máshová. Szerinte sokan nem tudják, kit, hol, mivel kell keresni.

 Fontosnak tartja, hogy a kerületben nagyobb hangsúlyt kapjon az idősgondozás, pontosabban az idősek elmagányosodásának problémája. Úgy véli, az elkövetkező években még több kapcsolatteremtő lehetőséget kell szervezni és megismertetni az idősekkel annak érdekében, hogy a magányos tévézés helyett tartalmasan, közösségben töltsék el a hétköznapokat. Kiemelten szeretne foglalkozni azzal is, hogy a fogyatékkal élő emberek közlekedési lehetőségei egyszerűsödjenek a kerületben, például a látássérült embereknek a kereszteződésekben hanghatással kiegészíteni a zebrát és a közlekedési lámpát, megkönnyítendő számukra az átkelést. Meg kell ismerni a már létező jó megoldásokat a problémáikra, és tenni kell értük – mondja.

(Elődje: Takács Krisztián, a Momentum–DK–MSZP–Párbeszéd–LMP–Jobbik közös jelöltje 2019-ben.)

Fotó: Stépán Virág