Torzsa: „Van húsz százaléknyi igény más ellenzéki alternatívára” – videóval

Torzsa Sándor, a DK–MSZP-frakció és a Gegesy-csapat vezetője megköszönte a húsz százaléknyi kerületi szavazónak, akik őket támogatták, gratulált Baranyi Krisztinának és a megválasztott képviselőknek. A frakcióvezetőt a 9tv kérdezte a választás lezárulta utáni eredményvárón.

Torzsa reményét fejezte ki, hogy az új testület eredményesen és jó irányba viszi majd Ferencvárost. Ami a választási eredményeiket illeti, kifejtette: az országos tendenciáktól a helyi választások nagyon nehezen tudnak elszakadni. Látható, hogy a klasszikus ellenzéki, jobboldali pártok lényegesen kevesebb szavazatot kaptak helyben is – mondta. Ehhez képest „Ferencvárosban nagyon szép eredményt kaptunk, és ezt szeretném megköszönni a választóinknak, akik kitartottak, bizalmukat adták, ránk szavaztak”.

Beigazolódott az is, amit mondtak: attól, hogy külön indulnak, egy másik ellenzéki alternatívát kínálva, amelyre van is igény, nem jön vissza a Fidesz. A húsz százaléknyi szavazói bázist képviselve konstruktív, de baloldali kritikával fogja a városvezetést illetni. Le kell vonni a következtetéseket, de a húsz százaléknyi rájuk adott szavazat mutatja, hogy szükség van „markáns baloldali politikára” Ferencvárosban, ahol sok a szociális konfliktus. A baloldali értékrendű politikát meg fogják jeleníteni a 9. kerületben – emelte ki.