„Végre nincs bipoláris politikai tér” – Cséplő az ATV-ben

A polgármestert és a ferencvárosi képviselő-testületet is kritizálja, a főpolgármester-jelöltektől pedig 660 millió forintos támogatást kér az Ecseri úti metrófelszín felújításához Cséplő Dániel független, a Szolidaritás Mozgalom támogatásával induló polgármesterjelölt, akit az ATV Voks 2024 című műsora kérdezett a terveiről.

Cséplő tizennégy pontos programjának egyik legfontosabb ígérete a korrupció és a „pártállások” felszámolása. „Alkalmatlanság, autokrácia és ámokfutás” – szerinte e három kifejezéssel jellemezhető Baranyi Krisztina ferencvárosi polgármester, de a képviselő-testületnek is fel kellene oszlatnia magát, mivel állandó a torzsalkodás, „a beruházásoknak csak 17%-a teljesült” öt év alatt, a városvezetés indítványai nem mennek át. Ugyanakkor örül, hogy sokszereplős a választási verseny, így „végre nincs bipoláris politikai tér”, a cél pedig, hogy helyi civilek kerüljenek a testületbe, ne „pártkifizetőhely” legyen az önkormányzat – mondta. „Kilenc jelöltjük van”, arra számítanak, hogy hárman fognak bejutni az önkormányzatba, valamennyien helyben élnek.

Cséplő „baloldali, szociáldemokrata emberként” egyik legfontosabb programelemének a szociális bérlakások építését és a lakásügynökség létrehozását tartja a Ferencvárosban épülő rengeteg, de üresen maradó lakás jó kihasználására: például a kerületben dolgozó közalkalmazottak számára kínálható szolgálati lakások létrehozására. Nem válaszolt arra a kérdésre, a főpolgármester-jelöltek közül kit támogat (a Szolidaritás Vitézy Dávidot), de mindannyiuktól levélben kért 660 millió forintos forrást az Ecseri metrófelszín felújításának költségeire, mert a tér 33%-a fővárosi tulajdon.