Nagytakarítás volt ma a Népligetben

Összehangolt köztisztasági és közrendvédelmi akciót tartott csütörtökön a Budapesti Közlekedési Központ a Népligetnél, megtisztult a forgalmas közlekedési csomópont és környezete. Az akciósorozat célja, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazzanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat.

Az akciót kezdeményező BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért a rendszeres takarításon felül 2021-től folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület soron kívüli rendezését és ellenőrzését: március és október között havonta két vagy három alkalommal jelennek meg egy-egy fontosabb csomópontban.

Idén eddig összesen öt helyszínen volt rendkívüli nagytakarítás (Határ út metróállomás, Etele tér, KÖKI, Déli pályaudvar és Népliget), május 23-án Kőbánya alsó vasútállomás és környéke következik.

Az akcióban részt vett a BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divíziók, a BKV Zrt., a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI), a Volánbusz Zrt. és a Menhely Alapítvány Diszpécser Szolgálatának munkatársai.

A rendszeres együttműködés csak az egyik a Budapest tisztaságát és biztonságát célzó kezdeményezések közül. A BKM Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. április 21-én és 28-án tavaszi nagytakarítást szervezett, amelyben a fővárosi önkormányzati cégek összesen 1000 dolgozója, valamint 200 takarító és szállító járműve vett részt, és mintegy 128 tonna hulladékot gyűjtöttek össze. A BKM programjának részeként többek között a Népligetben is önkéntes szemétszedés zajlott helyi civil és környezetvédő szervezetekkel együtt. A forgalmas köztereket és csomópontokat, továbbá a Nagykörutat és környezetét érintő kezdeményezést a BKK is segítette.

Szöveg és kép: Budapesti Közlekedési Központ