Anton Pavlovics Gubacsidűlőn

Minden frissen készült, forró és ropogós. A pirog csudás, puha és illatos, a töltelékben a gomba mellett némi paradicsom, sajt, saláta. A csevap lágy, ruganyos és szaftos, nem lett kiszárítva, ízletes, egyetlen hibája csak, hogy nem faszénparázson sült, de hát ne legyünk telhetetlenek.

Csülökparadicsom

A csülökpörkölt mennyei, a szaftja bő, sűrű és zamatos, a húsos, zsíros, bőrös falatkák szinte olvadnak a nyelvünkön. A pacalpörkölt is remek, a pacal nincs pacallá ázva, al dente, a gyomorcsíkocskák feszes állagúak, az íz csodás.

Éljen a Watan!

A Ferencváros – jelentem – jelenleg annyira multikulti, hogy a nyitott ízlésű hasturistának tulajdonképpen nem is kell sehová elutaznia a kerületből, hiszen a világkonyha jelentős része helyben is megismerhető.

Ízemlékek a gyerekkorból: önismereti workshop a Ludwigban

Hogyan változik az ízlésünk, mennyire maradandó, mit kívánunk? Vagy fordítva: életünk melyik részében változik, mit eszünk-iszunk örömmel, és mi az, aminek már a hallatán is rosszul leszünk? Erről lesz szó november 6-án, szerdán 17 órától a Ludwig Múzeum workshopjában.

Tálcás szentély

Több mint negyven éve működik a Soroksári úton a Pocakos Lakatos nevű műintézmény, Budapest egyik ikonikus kifőzdéje. Évtizedek óta előkerül ez a név, ha arról cserélnek eszmét haspárti polgárok, hol lehet még a városban rendes magyaros ételeket enni.

Bezár a Bálna Terasz

Facebook-bejegyzésben búcsúzik a Bálna Terasz a vendégektől: tíz év után, október 28-ával végleg bezárnak. Az okokról nem sok derül ki, csak annyi, hogy nem önszántukból.