Éljen a Watan!

A Ferencváros – jelentem – jelenleg annyira multikulti, hogy a nyitott ízlésű hasturistának tulajdonképpen nem is kell sehová elutaznia a kerületből, hiszen a világkonyha jelentős része helyben is megismerhető.

Ízemlékek a gyerekkorból: önismereti workshop a Ludwigban

Hogyan változik az ízlésünk, mennyire maradandó, mit kívánunk? Vagy fordítva: életünk melyik részében változik, mit eszünk-iszunk örömmel, és mi az, aminek már a hallatán is rosszul leszünk? Erről lesz szó november 6-án, szerdán 17 órától a Ludwig Múzeum workshopjában.

Tálcás szentély

Több mint negyven éve működik a Soroksári úton a Pocakos Lakatos nevű műintézmény, Budapest egyik ikonikus kifőzdéje. Évtizedek óta előkerül ez a név, ha arról cserélnek eszmét haspárti polgárok, hol lehet még a városban rendes magyaros ételeket enni.

Bezár a Bálna Terasz

Facebook-bejegyzésben búcsúzik a Bálna Terasz a vendégektől: tíz év után, október 28-ával végleg bezárnak. Az okokról nem sok derül ki, csak annyi, hogy nem önszántukból.

Kürtösforradalom

1915-ben a Révai Nagy Lexikona így ír a kürtösfánkról: „mikor megsült s a mintáról lehúzzák, belül üres marad, mint a kürt, azért nevezik kürtösfánknak, Erdélyben pedig kürtöskalácsnak”.

Isa, pork ës homou vogymuk

Az ember, aki most leszállt a metróról a Semmelweis Klinikák állomásnál, és kitikkadva széttekint a széles és forgalmas Üllői úton, reménytelennek érzi, hogy itt egy kellemes, csendes, hűs, zöld kertre leljen, ahol éhét és szomját kedvére csillapíthatja. Pedig.