Ferencvárosi hiánypótló, diplomáciai megakudarc, Trumpra rálőttek

Ferencvárosban Kubatov-Vidnyánszky pas de deux a Nemzeti-Groupama színpadán. Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere után második magyar politikusként Magyar Péter is ellátogatott az orosz invázió által először meggyalázott Bucsába, kerületünk testvérvárosába, és már a nemcsak filmsztárként tekintélyes George Clooney is Biden elnök visszalépését szorgalmazza Obama tudtával, hogy nagyobb legyen a demokrata jelölt esélye novemberben Trumppal szemben, aki ellen szombaton sikertelen merényletet követtek el. 

Kovászosuborka-szezon, francia fordulat, diplomáciai ámok, a keletnémet Aranyidő és a tamagocsi

Nem mondhatni, hogy Ferencvárosban dübörögnének az események, az uborka az uborka, még ha a mélyben van is tektonikai mozgolódás. Újraválasztott polgármesterünk részt vett az Egyesült Államok nagykövetségének függetlenségnapi (július 4-i) fogadásán. A főpolgármesteri hivatal vezetői tisztségéért a tragikomikus szappanopera folytatódik, ellenben Franciaország nem esett el. A magyar ún. diplomácia viszont csúcsra jár. Nem épp mindenki megelégedésére. 

Hírcsokor: éhes, farkasmosolyú ellenerők

Kistérségünkben, Ferencvárosban a június 9-én megválasztott képviselők progresszivista, előremutató célokért fognak feltehetően munkálkodni, ami jó lesz Ferencvárosnak. Kérdés persze, hogy a tágabb környezet – főváros, „kurva ország”, Európa és a széles nagyvilág – mit enged majd. 

Maga Gyurcsány – valamint dráma a Bakáts téren

Ilyenkor, június második felében lelassul az élet. Dögmeleg is van, az iskolának is vége, ritkítják a tömegközlekedést, jó annak, akinek van légkondija, akinek nincs, az a 4-6-osra menekül a hőség elől. Jobb kerületekben van párakapu, szerencsére a miénk ilyen jobb kerület. Ezenközben labdarúgó-Európa-bajnokság is zajlik, nemcsak Németországban, de a Bakáts téren is. Valamint Gyurcsány.

Mozisirató Ferencvárosban

A Margit körúton jártam nemrég, és elhaladtam a Bem mozi mellett. Szoktam néha ide járni, ritkaságokért nagyvásznon. Szeretem, hogy kocsma is kapcsolódik, szeretem, hogy élet van előtte este, emlékszem a…

Német–magyar után

Hazánk labdarúgó-válogatottja 0-2-es vereséget szenvedett a német válogatottól az Európa-bajnokságon Stuttgartban. A döntősnek feltételezett németek voltak az esélyesek, nem kérdés, mégis, volt egy kis remény.   

Soros elnökség

Bő két hét múlva Magyarország lesz az Unió soros elnöke, de ez nem biztos, hogy a magyar kormánypártok befolyásnöveléséhez vezet, mert egyre több jel mutat arra, hogy Orbán Putyin-pincsisége, Kína-pártisága…

Polgármester asszony és a progresszió bástyája

Nehéz. Nehéz nem himnikus szocreál ódát zengeni a vasárnap estéről, ráadásul az nekem nagyon énidegen, nem is tudom, hogyan kéne csinálni, pedig olvastam Zelk Zoltánt. Viszont ellenszélben, nehezített pályán ekkorát győzni erős. A ferencvárosi választás nagyon egyértelmű felhatalmazást ad. És akkor a fővárosi és országos fejleményeket nem is említettem. Gyengült a NER. Nem is szólva az új uniós felállásról, mert ott is elmaradt a Fidesz által remélt posztfasiszta áttörés. 

A végvári Vitézyk bukása

Karácsony az elején megmondta, félig hittük. Félig azt gondoltuk, nagyobb arcvesztés a Fidesznek visszaléptetni a megnevezett saját jelöltet, mint átszavaztatni a köztes kollégára. Rosszul hittük, a hatalmi gépezet matematikai kalkulust…