Kiss Géza tud főzni!

Pár méterrel átléptem a ferencvárosi határt, és már a Nyóckerben vagyok. Azért ülök e helyütt, mert éppen itt működik a Little Geisha Can Cook (magyarul: Kiss Géza Tud Főzni) fúziós ázsiai vendéglő, amelyről csupa szépeket hallottam.

Perzsa ízutazás a GasztroPlacc májusi adásában – a 9tv videója

A gasztronómiai műsor ezúttal Irán gazdag és misztikus konyhájába kalauzolja a nézőket. Az egykori perzsa birodalom ételeinek ízei, a fűszerek, színek és illatok a kultúra mélyebb rétegeiről is mesélnek. Ugyanakkor a nézők megismerhetik az iráni gasztronómia alapjait és alapanyagait, amilyen a sáfrány, a rózsavíz, a gránátalma vagy a padlizsán.

A rostélyos mint címszereplő

Az utóbbi időben főként külvárosi helyszíneket látogattunk (Gubacsi út, Vágóhíd utca, Soroksári út), most visszajövünk Ferencváros szívébe, Budapest első számú gasztroutcájába.

Szabadszedéses menza (fotó: Stépán Virág)

Svédasztal, hazai alapanyagok – menzareform Ferencvárosban

A kerületben is elindult az iskolai étkezés megújítása, amelynek a lényege, hogy a gyerekek maguk dönthessék el, miből és mennyit kérnek. A civil (szülői), kerületi, fővárosi és EU-s összefogással indult átalakítás a „szabad szedés” joga mellett az egészségesebb, környezetkímélő étkezést, a gyerekek és a szülők szemléletének alakítását is megcélozza.

Anton Pavlovics Gubacsidűlőn

Minden frissen készült, forró és ropogós. A pirog csudás, puha és illatos, a töltelékben a gomba mellett némi paradicsom, sajt, saláta. A csevap lágy, ruganyos és szaftos, nem lett kiszárítva, ízletes, egyetlen hibája csak, hogy nem faszénparázson sült, de hát ne legyünk telhetetlenek.

Csülökparadicsom

A csülökpörkölt mennyei, a szaftja bő, sűrű és zamatos, a húsos, zsíros, bőrös falatkák szinte olvadnak a nyelvünkön. A pacalpörkölt is remek, a pacal nincs pacallá ázva, al dente, a gyomorcsíkocskák feszes állagúak, az íz csodás.