Az utóbbi időben főként külvárosi helyszíneket látogattunk (Gubacsi út, Vágóhíd utca, Soroksári út), most visszajövünk Ferencváros szívébe, Budapest első számú gasztroutcájába.

Az utóbbi időben főként külvárosi helyszíneket látogattunk (Gubacsi út, Vágóhíd utca, Soroksári út), most visszajövünk Ferencváros szívébe, Budapest első számú gasztroutcájába.
A kerületben is elindult az iskolai étkezés megújítása, amelynek a lényege, hogy a gyerekek maguk dönthessék el, miből és mennyit kérnek. A civil (szülői), kerületi, fővárosi és EU-s összefogással indult átalakítás a „szabad szedés” joga mellett az egészségesebb, környezetkímélő étkezést, a gyerekek és a szülők szemléletének alakítását is megcélozza.
Minden frissen készült, forró és ropogós. A pirog csudás, puha és illatos, a töltelékben a gomba mellett némi paradicsom, sajt, saláta. A csevap lágy, ruganyos és szaftos, nem lett kiszárítva, ízletes, egyetlen hibája csak, hogy nem faszénparázson sült, de hát ne legyünk telhetetlenek.
A csülökpörkölt mennyei, a szaftja bő, sűrű és zamatos, a húsos, zsíros, bőrös falatkák szinte olvadnak a nyelvünkön. A pacalpörkölt is remek, a pacal nincs pacallá ázva, al dente, a gyomorcsíkocskák feszes állagúak, az íz csodás.
A GasztroPlacc stábja a Ferenc téren járt a karácsonyi vásárban, ahol amellett, hogy finom ízek után kutattak, remek ételeket is készítettek, sőt még a Mikulással is találkoztak.
Megjelent a Michelin Guide Hungary 2024-es kiadása, benne a legjobbnak szavazott magyarországi éttermekkel, köztük az egyetlen ferencvárosival, a Ráday utcai Costesszel. A 9 magazin írt az étteremről és a séfről, recepttel.
A Ferencváros – jelentem – jelenleg annyira multikulti, hogy a nyitott ízlésű hasturistának tulajdonképpen nem is kell sehová elutaznia a kerületből, hiszen a világkonyha jelentős része helyben is megismerhető.
Hogyan változik az ízlésünk, mennyire maradandó, mit kívánunk? Vagy fordítva: életünk melyik részében változik, mit eszünk-iszunk örömmel, és mi az, aminek már a hallatán is rosszul leszünk? Erről lesz szó november 6-án, szerdán 17 órától a Ludwig Múzeum workshopjában.
Több mint negyven éve működik a Soroksári úton a Pocakos Lakatos nevű műintézmény, Budapest egyik ikonikus kifőzdéje. Évtizedek óta előkerül ez a név, ha arról cserélnek eszmét haspárti polgárok, hol lehet még a városban rendes magyaros ételeket enni.
Facebook-bejegyzésben búcsúzik a Bálna Terasz a vendégektől: tíz év után, október 28-ával végleg bezárnak. Az okokról nem sok derül ki, csak annyi, hogy nem önszántukból.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.
A feltétlenül szükséges sütiket mindig engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.
Amennyiben ez a süti nem kerül engedélyezésre, akkor nem tudjuk elmenteni a kiválasztott beállításokat, ami azt eredményezi, hogy minden egyes látogatás alkalmával ismételten el kell végezni a sütik engedélyezésének műveletét.
Ez a webhely a Google Analytics-et használja anonim információk gyűjtésére, mint például az oldal látogatóinak száma és a legnépszerűbb oldalak.
A cookie engedélyezése lehetővé teszi, hogy javítsuk honlapunkat.
A feltétlenül szükséges sütiket mindenkor engedélyezni kell, hogy elmenthessük a beállításokat a sütik további kezeléséhez.