Május 22-ig pályázható a Konnektor üres terme

Hiánypótló lehetőséget ajánl civil szervezeteknek, kisközösségeknek, művészeknek a Konnektor Művészeti Inkubátorház. Működő és közösségileg hasznos projektek pályázhatnak ezúttal egy teremre.

A kezdeményezés jellegében az évekkel ezelőtt megszűnt Tűzraktér, a bezárt Müszi és a felszámolt Dürer kert-Keleti Blokk küldetéséhez hasonlít. Ez egy tér, ahol a kulturális élet kisebb, újabb vagy egy rétegének érdeklődésre számot tartó szervezetei, művészei, informális csoportjai működhetnek piaci bérleményekhez képest jóval rugalmasabban – akár más szervezetekkel osztozva, közös használatban a Ferencvárosi Önkormányzat támogatásával, egy minimál költségvetésű, független intézményben.

A Konnektornak tizenegy bérelhető helyisége van, ebből most egy vár pályázóra. A közös helyiségekbe – a nagyterembe és az udvarra – külsős programokat is befogadnak.

A bérbeadó az igen kedvezményes bérleti díjért a programok szervezésében, megvalósításában részvételt várnak a teremre pályázóktól, vagyis a bérlőknek saját tevékenységük mellett bizonyos számú ingyenes program megvalósítását is vállalniuk kell. Cserébe a bérelt termen kívül a felszerelt nagyterem, valamint az udvar a bérlők által egyeztetett órarend alapján ingyen használható. A bérbeadó célja a közéleti aktivitás erősítése, kulturális együttműködések beindítása, a Konnektor pezsgő élettel való megtöltése.

A pályázati felhívás részletei itt találhatók