Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Figyelem megzavarására alkalmas – Trafó

április 6., 20:0021:00

Event Series Event Series (See All)

Ehhez hasonló figyelemfelkeltő címek veszik ki a kezünkből a kontrollt az interneten, miközben az algoritmusokon keresztül további oldalakra irányítanak, hogy érzelmekkel, indulattal, iróniával vagy félelemkeltéssel minél hosszabban az online térhez láncoljanak minket. Kelemen Kristóf előadása civilekkel a Trafóban.

A Figyelem megzavarása című előadás a figyelmünkről szól, amely a 21. század olaja, amelyért nemcsak kozmetikai reklámok és az ismerőseink nyaralási fotói versengenek, hanem ugyanazon a szinten politikai kampányok és társadalmi üzenetek is. Ki tud a leginkább hatásos, érzelmekre ható vagy megdöbbentő lenni – ezen múlik, hogy mit érzékelünk valóságnak.

Egy újságíró, egy instablogger, egy tiktokker és egy aktivista az előadás civil főszereplői, akik Bertolt Brecht A rendszabály című tandarabjából kiindulva gondolkodnak, hogy mi a dolga a jelen agitátorainak, akik egy igazságosabb társadalomért küzdenek az online térben és, hogyan lehet ezen körülmények között egy ügyet képviselni és láthatóvá tenni.

Kelemen Kristóf Junior Prima-díjas rendező, író, dramaturg. Itthon és nemzetközi projektekben is dolgozik. A Trafóban ez az ötödik munkája.

Részletek

Dátum:
április 6.
Időpont:
20:00–21:00
Series:
Kategória:
,

Helyszín

Trafó Kortárs Művészetek Háza
Liliom utca 41.
Budapest, 1094
+ Google Térkép
Telefonszám
(+36) 1 456 2040
Helyszín weboldala