Ingyenes egészségügyi szűrőprogramok Budapesten

A Fővárosi Önkormányzat Egészséges Budapest szűrőbuszának ingyenes szolgáltatásai május 2. és június 16. között Budapest-szerte több helyszínen lesznek elérhetők, de előzetesen – május 17-éig – regisztrálni kell rájuk a budapest.hu/egeszseg honlapon.

Többek között tüdőszűrést, érszűkületmérést, légzésfunkciós vizsgálatokat, melanóma szűrést és laborvizsgálatot végeznek a várost járó szűrőbuszon. Bár a szolgáltatások ingyenesek, előzetes regisztrációhoz kötöttek. Ha magánegészségügyi szolgáltatóknál akarná ugyanezeket a vizsgálatokat elvégeztetni, több tízezer forintot kellene fizetnie – írja az Énbudapestem közélet rovata.

A Fővárosi Önkormányzat hét napon belül CT- vagy MR-vizsgálattal segít minden budapesti lakosnak, amennyiben felmerül daganatos betegség gyanúja vagy daganatos betegséggel kezelés alatt áll. A szolgáltatás orvosi beutalóval vehető igénybe. A főváros által a CT- és MR-várólista-csökkentési program keretében elérhető szolgáltatók és elérhetőségük ide kattintva tekinthetők meg.

).