Események betöltése
  • Ez az esemény elmúlt.

Székely Csaba: Semmit se bánok – Pinceszínház

április 6., 15:0017:00

Event Series Event Series (See All)
„Bizonyos vidékek – a mi vidékünk is – valahogy mindig kitermelik a diktatúrákat, a diktatúrák pedig mindig kitermelik ezt a három típust: a bántalmazót, a helyezkedőt és az áldozatot. Ebben a darabban ez a három típus találkozik, és a találkozásuk során megtudjuk, hogy a bántalmazó hogyan válik azzá, ami, és miért teszi, amit tesz. Végső soron azt próbáljuk itt is körbejárni, hogy az ember mitől olyan, amilyen.” (Székely Csaba)
Székely Csaba darabja a mindenkori áldozatok drámája is. Hogy mi teszi valójában azzá? A másik főszereplő, a kamaszlány, aki a világ kegyetlenségét természetesnek találja, mert ebbe nőtt bele, mert nincs választása, az ellene elkövetett családon belüli bűnöket – az apa lelki terrorjait, fizikai kínzásait – rendjén valónak fogadja el, nem kérdőjelezi meg, ezért nem is képes lázadni a helyzete ellen, hiszen abban érzi „otthon” magát.
A magányos és mogorva öreg, illetve a fiatal lány története összeér: mindketten ragaszkodnak a világukhoz, nincs bennük vágy a szabadságra, mert nem ismerik annak lehetőségét. Illetve mégiscsak lehet kiút – ez is benne van Székely Csaba izgalmasan groteszk drámájában.

Az előadás a Rózsavölgyi Szalonban jött létre.

Dominik / Schneider Zoltán
Alex / Elek Ferenc
Liza / Sztarenki Dóra
Díszlettervező: Enyvvári Péter
Jelmeztervező: Cselényi Nóra
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Rendező: Sztarenki Pál

Részletek

Dátum:
április 6.
Időpont:
15:00–17:00
Series:
Kategória:

Szervező

Pinceszínház

Helyszín

Pinceszínház
Török Pál utca 3.
Budapest,Pest1093Magyarország
+ Google Térkép