Cserélik az akadálymentesítő lift ajtaját a Határ úti metrónál

Hetekig nem üzemel a Határ úton az akadálymentes közlekedést szolgáló lift, mivel egy verekedés során annyira megrongálódott, hogy ki kell cserélni.

Kedd délután óta nem lehet használni a liftet, amely az – épp felújítás alatt álló – Határ úti metróállomást köti össze az 50-es villamos felszíni végállomásával. Az ok nem mindennapi: verekedés tört ki a liftnél, jó néhány résztvevővel. A dulakodók betörték a felszíni liftszerkezet üvegajtaját, amely így tartósan balesetveszélyessé vált. A balesetveszély annyira valós, hogy a verekedők közül is többen megsérültek a széthulló vastag üvegszilánkoktól – őket a kiérkező mentők látták el. A többi rendbontót pedig a térfigyelő kamerák felvételei alapján előállította a rendőrség. A résztvevők számáról egyelőre nem közöltek adatot, ahogyan arról sem, mi volt a pontos indítéka a spontán köztéri harcnak.

Az esetről több hírportál is beszámolt; a BKK annyit tartott fontosnak közölni még az utazóközönséggel, hogy a tavaly év végén beszerzett ajtószerkezet teljes cseréjére lesz szükség, ami hetekig el fog tartani. A Határ úti megálló teljes felújítása ugyan a végéhez közeledik, és ennek során egy második liftet is beépítenek az átadásig, a közlekedők azonban addig csak a lépcsőt tudják használni.

–  hi –

Fotó: Stépán Virág